Tapen bij hooikoorts

Zie jij als hooikoorts-patiënt op tegen het voorjaar? Niet nodig! Je kunt bij mij terecht om tegen hooikoortsklachten te tapen.

Zeker 80% van de mensen die vorig jaar door mij zijn behandeld tegen hooikoortsklachten hebben er baat bij gehad. Men had de rest van het hooikoortsseizoen drastisch minder klachten of hadden nauwelijks hooikoortsklachten meer na de behandeling met medical taping. Medicatie werd omlaag geschroefd en enkelen stopten zelfs met medicatie!

Het zonnetje lacht ons alweer tegemoet, of niet?
Zie jij er tegenop dat alles weer in bloei komt? Of, misschien heb je zelfs al hooikoortsklachten….
De eerste mensen met hooikoortsklachten zijn namelijk alweer door mij getapet!

Even kort, hoe zit het met dat tapen?…
De tape wordt (meestal eenmalig) aangebracht op de rug (en evt de borst). Deze beïnvloedt de hulpademhalingsspieren en via het zenuwstelsel het longgebied. De tape blijft ongeveer een week zitten, maar het effect werkt door. Je kunt er gewoon mee douchen of zwemmen.
Meestal is één keer tapen voldoende voor een forse klachtenreductie voor langere tijd. Het is zelfs mogelijk dat de eenmalige toepassing van medical taping zorgt voor een klachtenvrij hooikoortsseizoen.

Het is aan te raden de tape aan te laten brengen aan het begin van het hooikoortsseizoen. Wanneer dat is, hangt af van de pollen waarvoor je allergisch bent.

Klik hier voor meer informatie over tapen bij hooikoorts.